Édes bűnözés - Kókuszos csupacsoki brownie
Forrás: fitwebshop.hu

Ügyelni szeretnél az egészséges táplálkozásra, azonban az édességről semmiképp sem szeretnél lemondani? Ebben az esetben a következő receptetet imádni fogod.
Hozzávalók:
-200 g étcsokoládé (minőségi csokiból finomabb lesz a kész süti)
-100 g kókuszzsír
-100 g kókuszliszt
-100 g eritrit
-2 tojás
-50 g kókuszreszelék
Elkészítés:
Az étcsokit és a kókuszszírt vízgőz felett felolvasztom, majd félreteszem kihűlni. A 3 száraz összetevőt, a kókuszlisztet, a kókuszreszeléket és az eritritet összekeverem, ezután már a kihűlt csokis masszát hozzáöntöm és két tojást hozzákeverek. Az egészet összedolgozom és sütőpapírral kibélelt kis tepsibe öntöm.
Mindez néhány perc alatt kész. Ezután következik a lényeg.
A brownie alfája és omegája a sütés. Azt a pillanatot kell elkapni, amikor kívül már ropogós, de belül finom, krémes állagú. Én 20 percig szoktam sütni 180 °C-on. A légkeverést nem szereti a brownie.
Átolvastam néhány brownie receptet, ki 8 perc sütést ír, ki 25 percet. Szerintem a 8 perc kevés, de a 25 perc sok. A lényeg, hogy ne támaszkodj a recept írójára, hanem 15 perc után szúrd bele a villád és dönts. A browniet szigorúan tilos a sütőben hagyni kihűlni, mert kiszárad. Miután elkészült, azonnal rántsd ki a sütőből és akár fél óra múlva már tálalható is.
Tálaláskor megbolondíthatod áfonya lekvárral vagy vanília fagyival, de kókusz fagyival is isteni. :)

Benefitt eritrit 1000 g
2.790 Ft
Az eritrit egy növényi eredetű édesítőszer, melynek édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak.

Biorganik kókuszliszt 250g
990 Ft
Bio kókuszliszt, melyeket felhasználhatsz sütemények készítésekor. A kókuszliszt állaga hasonló a búzalisztéhez, azonban glutén és laktózmentes.