Az ashwagandha, vagyis az indiai ginzeng hatásai
Forrás: fitwebshop.hu

Az ashwagandha a keleti orvoslásban hosszú ideje gyakran alkalmazott növény, melynek gyökerét és levelét egyaránt hasznosítják. Az india ginzengként is ismert gyógynövény több jótékony tulajdonsággal is rendelkezik, ismerjük meg őket!
Az ashwagandha gyökerének őrleményét alkalmazhatjuk, mely sárgás színű, kesernyés ízű. Az őrlemény nyugtató hatással bír, idegrendszeri panaszok esetén gyakran alkalmazzák az ayurvédikus gyógyászatban.
Az ashwaganda por segíti a relaxációt, így túlhajszoltság, stresszes időszakban érdemes fogyasztani. Idegrendszervédő hatású, stresszel szembeni ellenálló képességünket is képes csökkenteni.
Gyulladáscsökkentő tulajdonsága is ismert, emelett a hormonháztartásra is kedvezően hat.
Immunerősítő hatása miatt is érdemes ezt a superfood port fogyasztani, vagy abban az esetben, ha gondunk akadt koleszterinszintünkkel, hiszen az ashwagandha gyakori használata csökkenti képes azt.
Az ashwagandát sportolók számára is figyelmükbe ajánljuk, hiszen nyugtatóan hat izmainkra, javítja az állóképességet és még a koncentrációképességre is pozitívan hat.
A superfood port növényi tejjel keverve fogyasztható, melyet a gyógynövény kesernyés íze miatt érdemes édesíteni. Lehetőség szerint lefekvés előtt fogyasszunk nagyjából 250 mg-ot belőle.

Bio acai por 60 g
2.990 Ft
Bio acai bogyóból készült por, mely antocianinokban és antioxidánsokban gazdag. Az antocianinok azok a jótékony hatású összetevők, melyek hozzájárulnak az egészséges szívműködéshez.

Bio, nyers ashwagandha por 125g
1.590 Ft
Az ashwaganda gyökerét, valamint levelét hasznosítják, ezt szárítás után porrá őrlik. Az ashwagandhát legfőképpen az idegrendszerre gyakorolt hatása miatt ismerhetjük.