Almás-zabpelyhes torta narancsos mascarpone mázzal
Forrás: fitwebshop.hu

Finom, zamatos és egészséges édesség. Zabtól ódzkodó családtagoknak be sem kell vallani miből készült. Nem fogják kitalálni, csak kérnek még egy szelettel. Karácsonyra készített egészséges tortámnak olyan sikere lett a családom körében, hogy szilveszterre is “követelték” tőlem:) Nézzük, hogyan készítheted el:
Hozzávalók:
TORTAALAP
-250 g zabpehely
-fél csomag (6 g) sütőpor
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1 kávéskanál őrölt fahéj
-6 db idared alma
-100 g kókuszzsír
-2 tojás
-120 g eritrit
MÁZ
-250 g mascarpone
-120 g eritrit
-2 narancs (reszelt héja, néhány csepp leve)
Meghámoztam és lereszeltem az almákat, majd hagytam őket pihenni, hogy eresszenek levet.
Összekevertem a száraz hozzávalókat: zabpelyhet a sütőporral, szódabikarbónával és a fahéjjal.
Az almákat kifacsartam. A leve 100%-os gyümölcslé, idd meg!:) A kókuszzsírt megolvasztottam és az kifacsart almákra öntöttem, ráütöttem 2 tojás majd az eritrittel együtt jól eldolgoztam.
Beleöntöttem a száraz hozzávalókat is és teljesen elkevertem. 180 C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöttem, majd megvártam még teljesen kihűl.
A mascarpone krémet egy tálba tettem. 2 narancs héját lereszeltem. Hozzáadtam a reszeléket és az eritritet. Az egyik narancsot felvágva egy kevés narancslevet is facsartam. Homogenizáltam, majd a torta tetejére halmoztam.
Tálalás előtt néhány órát érdemes a hűtőben dermeszteni, így a krémsajtos máz jobban vágható lesz.
Jó étvágyat!